Σεμινάριο: ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ – STYLING

Τοποθεσία: Κεντρικό Κτήριο Σ.Ε.Ν. (Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα)
Υπεύθυνος: Αχιλλέας Τακτικός, ενδυματολόγος με εξειδίκευση στην Υψηλή Ραπτική. Δείτε περισσότερα

Δημιουργική έκφραση μέσα από μια σειρά μαθημάτων που αναπτύσσουν και καλλιεργούν την αισθητική μας. 

Οι ομάδες που παρακολουθούν τα σεμινάρια εξασκούνται στο σχέδιο ενδύματος κ αξεσουάρ μέσα από θεματικές ενότητες που μας ταξιδεύουν στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του Ελληνικού ιστορικού χώρου και χρόνου.

Οι τελικές προτάσεις των σπουδαστριών υλοποιούνται και παρουσιάζονται ως εκθέματα σε χώρους τέχνης με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της μόδας.

 

Αρχάριο

Ιστορία του ενδύματος από τις απαρχές του κόσμου έως σήμερα, ελεύθερο – γραμμικό σχέδιο, σχέδιο μόδας φιγούρες, βασικές αρχές σχεδίου μόδας, εργασία στο τεχνικό σχέδιο για τη δημιουργία πόζας, βασικοί σκελετοί για τη δημιουργία ρούχων, προεργασία ξυλομπογιάς & μαρκαδόρου, παρουσίαση υφασμάτων και βασικών χρωμάτων, υφασματολογία – χρωματολογία, moodboard, παρουσίαση για την ιστορία της τέχνης, τέχνη του moulage, συναντήσεις-παρουσιάσεις από ενδυματολόγους και τους βοηθούς τους για την εμπειρία τους μέσα κι έξω από τα παρασκήνια των παραστάσεων. Τέλος θα δοθεί στους συμμετέχοντες θεματική ενότητα με σκοπό τον σχεδιασμό, υλοποίηση και παρουσιασή της.

 

Προχωρημένο

Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν πως μπορούν να αναπτύξουν μια κεντρική ιδέα για ένα θέμα με σκοπό να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη collection. Παράλληλα με τη δημιουργία ντοσιέ για κάθε συμμετέχοντα θα επιλεγεί και το σχέδιο που θα υλοποιηθεί για την τελική παρουσίαση. Προεργασία για την τελική επιλογή και το κόστος των υφασμάτων, τελικό κόστος υφασμάτων και πατρόν. Οδηγίες κοπής μέσα στην αίθουσα έτσι ώστε να αποκτηθούν δεξιότητες και γνώσεις για την κοπή ενδυμάτων, ραφή δειγμάτων και τελική παρουσίαση συλλογής.

Προβολή Σεμιναρίων