Σεμινάριο: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τοποθεσία: Κεντρικό Κτήριο Σ.Ε.Ν. (Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα)
Υπεύθυνος: Κώστας Λευθεριώτης, Φωτογράφος, Μηχανικός Βιοϊτρικής Τεχνολογίας Msc Διασφάλιση ποιότητας. Δείτε περισσότερα

Μαθαίνουμε από την αρχή τη λειτουργία της φωτογραφικής μας μηχανής, συνδυάζουμε την τεχνική λήψης με την τέχνη και αναπτύσσουμε ταυτόχρονα το κριτήριο της αισθητικής μέσα από ένα κύκλο θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων. Στόχος μας είναι η έκφραση της καλλιτεχνικής ματιάς του καθενός με τεχνικά σωστές φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνουν πολλές φωτογραφικές ασκήσεις και σχολιασμός των φωτογραφιών. Στο τέλος των μαθημάτων θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα την γιορτάσουμε με τη φωτογραφική μας έκθεση που θα περιέχει φωτογραφίες των συμμετεχόντων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διδαχθείτε :

 

Αρχάριο

Για το σεμινάριο του τμήματος των αρχαρίων δεν  απαιτείται  καμία  προαπαιτούμενη γνώση της τέχνης της φωτογραφίας. Ξεκινάμε γνωρίζοντας τις φωτογραφικές μας μηχανές, την λειτουργία και τον χειρισμό τους. Μελετούμε την σύνθεση και το περιεχόμενο για μια ωραία φωτογραφία. Ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα είδη φωτογραφίας, πορτρέτο, τοπίο, φωτογραφία δρόμου, αρχιτεκτονική φωτογραφία, φύσης, σπορ, νυχτερινή κλπ. Μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε με απλό τρόπο τις φωτογραφίες μας. Όλα αυτά μέσα από πρακτική εφαρμογή, συμβουλευτικό σχολιασμό και πολλές φωτογραφίες.

 

Προχωρημένο

Στο σεμινάριο των προχωρημένων μελετούμε σε βάθος όλα τα είδη της φωτογραφίας: Πορτρέτο, τοπίο, φωτογραφία δρόμου, αρχιτεκτονική φωτογραφία, φωτογραφία φύσης, σπορ, νυχτερινή, αστροφωτογραφία, φωτογραφία studio, φυσικό και τεχνητό φωτισμό, φλας, φίλτρα, σύνθεση, χρώμα, περιεχόμενο. Διδάσκεται αναλυτική επεξεργασία φωτογραφίας με χρήση photoshop. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται πολλές φωτογραφίσεις, ολοκληρωμένη επεξεργασία και συμβουλευτικός σχολιασμός.  

 

Εξειδικευμένο

Το εξειδικευμένο σεμινάριο βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή, πολλές φωτογραφίσεις, επεξεργασία, συμβουλευτική κριτική ώστε ο κάθε μαθητής να αναπτύξει τη ματιά και τις δεξιότητες που επιδιώκει. Περιλαμβάνει φωτογραφίσεις όλων των ειδών της φωτογραφίας ώστε να έχουν όλοι προσωπική επαφή με κάθε είδος. Εξειδικευμένη επεξεργασία  με photoshop, χρησιμοποιώντας προχωρημένες  τεχνικές. Κριτική μελέτη και ανάλυση των φωτογραφιών. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης του καθενός και των εσωτερικών του αναζητήσεων.

Προβολή Σεμιναρίων