Ντίτα Αντωνοπούλου

Η Ντίτα Αντωνοπούλου ξεκίνησε τη δραστηριότητα με το φελτ το 2011. Κατασκευάζει χειροποίητη τσόχα χρησιμοποιώντας το μαλλί σαν πρώτη ύλη. Σχεδιάζει και δημιουργεί πρωτότυπα αντικείμενα και κοσμήματα. Γοητεύεται από την ζεστή, χνουδωτή και απαλή υφή του μαλλιού και από την ατελείωτη ποικιλία των χρωμάτων και των άπειρων συνδυασμών τους. Η βάση της είναι οι σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. και η προσήλωσή της επί 35 χρόνια στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Είναι το θεμέλιο στον σχεδιασμό μιάς ιδέας, θέτει το μέτρο, τον ρυθμό και την ακρίβεια. Η έμπνευσή της προέρχεται από τη φύση, το ζωϊκό και το φυτικό βασίλειο, τον κόσμο της θάλασσας. Οι παρακαταθήκες της, οι πρώτες της παραστάσεις από τον τόπο της καταγωγής της, τη
Σκύρο, αλλά και το αγαπημένο της νησί, τη Σίφνο. Η αρμονία των χρωμάτων στα κεντήματα, οι φόρμες και τα παραδοσιακά μοτίβα των κεραμικών, οι μορφές στα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά και οι τεχνικές τους, ο μαγικός αργαλειός σαν εργαλείο. Ο προβληματισμός της είναι η αποτύπωση όλων αυτών των εντυπώσεων στο σήμερα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
- DESIGN 2011-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τον Δεκέμβριο 2011
- CANEPAL: «ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ» - Οδοιπορικό στον ποιμενικό βίο: Αρχιτεκτονική και Τέχνη, που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τον Οκτώβριο 2013.
- PATTERNS OF MAGNIFICENCE: Tradition and reinvention in Greek Women’s Costume, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου τον Φεβρουάριο 2014. Συμμετείχε στο πωλητήριο της έκθεσης με αντικείμενα ειδικά σχεδιασμένα για την έκθεση.
- ΑΧΝΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ: Μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς, που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην Αθήνα τον Μάϊο 2014 και στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, στη Λευκωσία τον Οκτώβριο 2014. Συμμετοχή στα πωλητήρια των εκθέσεων.

- SIERAAD-AMSTERDAM: Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος στο Άμστερνταμ, με την ομάδα ΜΥΘΟΙ 2015, τον Νοέμβριο 2015.
- SCHMUCK- MUNICH: Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κοσμήματος στο Μόναχο, με την ομάδα ΜΥΘΟΙ 2016, τον Φεβρουάριο 2016.